Bukkejakt på Øyerfjellet

 

Tåken ligger tykt over Gudbrandsdalslågen mens vi kjører nordover på vei mot Tretten. Den gode jaktfølelsen kommer krypende, det er 10grader i morgenskumringen og helt stille. På Cirkle K blir vi møtt av en smilende Øyvind Granskogen, dagens guide. Etter en kort prat kjører vi oppover fjellsidene, ut av tåken og inn på setra som er leir for dagen.

03:00: Avgang Oslo, destinasjon: Øyerfjellet og lokkejakt på bukk.

 

Før vi skal ut på første post blir vi invitert inn i for å se på jakthytten hvor Øyvind og 3 andre jaktkompiser nå bor i tiden fremover. En flott restaurert hytte med klart fokus på jakt! Spesialvinduer som ikke lager en lyd om man ønsker å åpne vinduet om natten for å se på reven. Over en kopp kaffe forteller Øyvind oss om dagens planer. Området er stort og vi vil bruke bil til å kjøre mellom forskjellige setre hvor vi vil snike oss ut på post og prøve å lokke inn bukken. Han har mange villtkameraer og i løpet av dagen plinger det inn mange bilder på telefonen av dyr.

 

I løpet av dagen skulle vi innom 7 forskjellige setre og poster. Gutta hadde til og med spart noen områder bare til oss, så dette lovet jo veldig bra. Værgudene spilte på lag og alt lå til rette for en fantastisk dag på fjellet.

 

Til tross for ingen felling hadde vi en helt fantastisk dag. Lettskyet, 18-20 grader og en lett bris. Mellom postene fortalte Øyvind ivrig om stedene og tidligere jakthistorier. Spesielt spennende ble det når vi dro mellom flere poster. Spenningen og forventningen bygget seg like mye opp mellom hvert sted, og det var tydelig på kroppsspråket at alle 3 hadde like store forventninger hver gang vi listet oss ut av bilen og sneik oss inn på post! Vi både hørte og så bukk på flere av områdene, men kom aldri helt på rent skuddhold, så pekefingeren måtte bli hvilende. Andre jaktområder ble vi utmanøvrert av en svært ubesluttsom vindgud, som til stadig endret seg, noe som medførte at bukken allerede hadde luktet oss før vi hadde sett den om den lurte i buskene.

 

  • Lokkeutstyr: Buttolo og Inatur sin app
  • Rifle: Tikka T3 6,5×55
  • Lyddemper: A-Tec

 

Hvorfor tilbyr du jakt på Biaton?

For å få med flere yngre jegere ut som ikke har muligheten til dette, yngre som ikke kjenner andre som kan vise de hvordan jakt fungerer. Samtidig er det artig å kunne ta med nysgjerrige tilreisende som ønsker å prøve nye jaktområder, svarer Øyvind.

 

 

 

Tusen takk til Øyvind som ivrig guidet oss på Øyerfjellet og lot oss filme. Dette er absolutt å anbefale om man har lyst på en fin jakttur!

Et område hvor det uten tvil er bra bukkebestand, her kommer det til å falle noen flotte eksemplarer utover høsten. Book deg inn om du vil være en av de heldige som får lagt ned bukken i Øyerfjellets flotte omgivelser.

Book tur med Øyvind her