Du kan ødelegge håret, kanskje uten å vite det!

Slitt, skadet, flisete eller tørt hår? 

Det er ingen som ønsker at sitt eget hår skal bli assosiert med adjektiver som slitt, skadet, matt, flisete eller tørt.

Det er kanskje ikke så rart heller. For håret vårt har faktisk svært mye å si for hvordan vi føler oss når vi løper ut av døren om morgenen. Det er noe vi alle kjenner til! Det er nesten ingen ende på hva som finnes å få kjøpt av produkter som lover både bedre, lengre, mykere, blondere, penere eller sunnere hår.

Men; til tross både frisørsjampo, super-hårføner og kurer i hytt og pine, er det slett ikke alle av oss som er fornøyd med manken.

Vi har snekret sammen en liten guide til hvordan du kan ta bedre vare på håret ditt.

Du bruker for varmt vann

Skru ned temperaturen for penere hår.

Det er nesten ingenting som er så deilig som en varm dusj – men om du vil unngå å tørke ut håret – og huden – bør du skru ned temperaturen et par hakk når det er tid for hårvask.

Varmt vann stripper både håret – og også huden – for de naturlige oljene som til enhver tid skal være der, og fungere som beskyttelse mot produkter, forurensing og andre faktorer som er med på å tørke ut håret ditt.

Det er mye bedre med litt mer lunkent vann. Da beskytter du håret ditt og gjør det blankere – i og med at du får skjellagene til å lukke seg skikkelig, og ikke forbli åpne. Sistnevnte kan nemlig skje om du pøser på med varmt vann.

– Et sted midt mellom lunkent og litt varmt er perfekt.

 

Ikke vask for ofte

Det holder fint med et par ganger i uken for de aller fleste, men det blir ofte et spørsmål om personlig preferanse, da mange føler at de må vaske håret hver dag for at det skal kjennes og se riktig ut. Men overdreven vask er også det samme som slitasje på hår og hodebunn.

Hydrolipidfilmen som ligger utenpå håret kan faktisk slites helt vekk. Dette kan gjøre håret ditt både tørt og brusete. Dette blir også verre om du vasker med sjampo som inneholder mange og sterke sulfater.

Her er løsningen enkel: Les på flasken før du kjøper sjampo til håret ditt.

Styr unna de mest aggressive sulfatene som heter SLS og SLES (Sodium Laureth Sulfat og Sodium Lauryl Sulfat red.anm.), da disse virker veldig gjennomtrengende både på hud og hår.

Rettetang eller krølltang

Bruker du rettetang eller krølltang daglig bør du slutte med det. Det finnes også mange måter man kan motvirke skadene rettetang og krølltang kan gjøre. 

 

Se oversikten over profesjonelle frisører i nærheten av deg her