Fulltidsjobb og hund – 5 hverdagstips til en travel hundeeier!

 

Enten du har, eller vurderer å skaffe deg en hund, vil det alltid komme opp situasjoner hvor det er vanskelig å kombinere hundeeierejobben med den daglige 8-4 jobben. Med en hektisk hverdag med både jobb, venner og hobbyer kan det bli utfordrende med en hund i tillegg… og alle hundeeiere ønsker jo å gi hunden sin all den oppmerksomhet, trening og kos den trenger. Heldigvis finnes det flere tips og triks som gjør det fullt mulig å mestre dette. Her er noen av tips til hvordan du får det til å funke:

1 – Kan du ha hund med på jobben?

Flere og flere selskaper legger tilrette for at man kan ha med kjæledyr på jobben. Første steg er rett å slett å sjekke hvilke regler som gjelder der du jobber. Dersom det ikke er noen kultur for å ha med dyr på jobben, kan du jo prøve å endre kulturen 😉

Ta en prat med sjefen din eller HR ansvarlig, overbevis dem om hvorfor du bør få ha med hunden din på jobb! For det første viser forskning at dyr på jobben faktisk kan redusere fravær og gi bedre jobbmiljø. Fortell sjefen din at hunden din godt kan være deres “office dog”, som de ansatte kan kose og leke med for å koble av i en hektisk hverdag, som igjen bidrar til å øke produktiviteten hos de ansatte. Kanskje du til og med kan opprette en Instagram profil for hunden din koblet opp mot selskapet du jobber for, for å vise kunder og samarbeidspartnere at dere er et selskap som tar vare på de ansatte og trives på jobb!

 2 – Hjemmekontor

Hvilke regler gjelder for hjemmekontor på din arbeidsplass? Forhør deg rundt, og legg opp en plan for hvordan du kan jobbe hjemmefra uten at det påvirker produktiviteten din på jobb. Kanskje har du noen faste arbeidsoppgaver som du likesågodt kan gjøre hjemme? Enten om du samler opp disse arbeidsoppgavene til å gjøres en full dag i uken hvor du kan sitte hjemme, eller feks noen faste timer hver dag, enten på starten eller slutten av arbeidsdagen. Bare at du er tilstede i samme rom som hunden din, gjør at hunden føler seg mindre ensom iløpet av dagen. Spesielt valper trenger tilsyn store deler av døgnet, noe man bør hensynta om man skal skaffe seg hund.

 

3 – Jobbe deltid

Å være fraværende i 8 timer hver dag er ikke en god løsning, og er absolutt ikke greit dersom det er en valp vi snakker om. Mange hundeeiere velger å jobbe deltid for å sørge for at hunden får nok selskap, så om du har mulighet til å gjøre det, kan du ha løst utfordringen allerede.

 

4 – Flere eiere?

Det mest vanlige er at man eier en hund selv eller med en samboer. Men, det er fullt mulig å være to eiere på en hund selv om dere ikke bor sammen. Kanskje har du et familiemedlem eller god venn som også ønsker å skaffe seg en hund, men dere begge har vansker med å få tiden til å strekke til. Snakk med personen det er aktuelt med, og gå gjennom tidsplanen i hverdagen, for å se om dere evner å overlappe hundepassingen i hverdagen. Kanskje dere kan møtes til lunsj og dele hverdagen i to? For de som jobber deltid eller turnus, kan dette være en svært aktuell løsning. Dersom dette skal gjøres, er det svært viktig at man sammen er enig om hvilke regler, kommandoer og treningsrutiner man skal ha, for en stabil og trygg hverdag for hunden.

5 – Benytt en hundepasser

Dyrepass blir stadig mer vanlig, og er en smart løsning for deg som jobber fulltid og har en ellers hektisk hverdag. En hundeeier kan passe på hunden din når du er på jobb, enten hele dagen eller kanskje bare stikke innom for en luftetur og sosialisering. Dersom man har mulighet til å kombinere bruken av hundepass med noen av alternativene ovenfor, har man tilrettelagt for at hunden får mer enn nok sosialisering og stimuli i løpet av dagen. Kanskje du kan ha med hunden på jobb to dager i uken, få et familiemedlem til å passe på den en dag, to dager med en hundepasser og en dag med hjemmekontor (anbefaler fredag).   

 

www.biaton.no finner du flere hundepassere som kan hjelpe deg til en rimelig pris. Se om du finner noen i nærheten der du bor, chat litt med dem og fortell hva du trenger.

 

Dersom du lurer på hvilken hundepasser du skal velge, kan du chatte med oss på www.biaton no, så kan vi hjelpe deg å komme i kontakt med flinke hundepassere.