Hvordan bruke rettetangen – hvordan rette håret!

Hvordan bruke rettetangen

Rettetangen er et fantastisk redskap for å style håret på mange ulike måter. Men bruker du tangen feil, kan det få flere negative konsekvenser. Det kan være skikkelig stressende å rette eller krølle håret med tangen når du skal få det jevnest mulig. For her er det nødvendig å dele håret inn i nok seksjoner.

1. Den enkleste måten å rette skikkelig på, er å dele opp håret i fire deler.

2. Start med å halvere håret bak, så du har to like store deler.

3. Deretter deler du hver halvdel opp i to. På den måten har du fire seksjoner; to på hver side.

4. Start med å glatte underhåret i mindre totter, inntil du har fått glattet hele seksjonen.

5. Deretter går du videre til neste seksjon.

 

Når du har rettet hele håret, er det viktig å huske på at det må kjøles ned før du gjør noe mer.

Så lenge håret fortsatt er varmt, er det viktig at du ikke begynner å rote for mye med det. Da kan du nemlig fortsatt forme det, og du ødelegge det med fingrene.

Det er først når håret er helt avkjølet at det glatte håret holder. Lås eventuelt frisyren med en hårføner på kald luft.

Beskyttelse

Å ikke bruke beskyttelse for håret ved bruk av rettetang = Kanskje den verste tabben av alle. Vi får termiske skader, som er skader på skjellaget fra varmeverktøy. Håret blir matt, slitt og sprøtt, og fargen slipper fortere. Første bud derfor er å bruke varmebeskyttende.

Veldig få kvinner bruker varmebeskyttelse. Mange tror kanskje ikke at det er nødvendig, men dette ene produktet er et «must have» for ditt hår.

Den beskytter håret fra stylerens varme og gjør det mindre tilbøyelig til å bli påvirket av fukt og dehydrering.

Altfor varm tang

Kanskje du tror at det er nødvendig å bruke tangen på høyest mulig varme for at resultatet skal bli perfekt. Det er helt feil. Du kan bruke opp til 230 grader på hår som har mye krøll, men håret blir ikke flatere jo høyere varme du bruker.

– Har du et godt jern, tilpasser du varmen etter hvilken hårtype du har. Det tar ikke lengre tid med lavere varme. Det blir bare bedre tilpasset hårkvalitet.

Et skandinavisk hår trenger normalt sett ikke mer enn 180 grader. Bruker du full speed på tangen hver ganget vil du slite unødvendig på håret. Er håret også kjemisk behandlet fra før, kan det knekke.

Det er derfor anbefaler derfor å roe ned bruken av varme på håret, og i stedet lære å bruke en god fønteknikk i stedet.

 

Se oversikten over profesjonelle frisører i nærheten av deg her