Sunnmøres svar på AirBnb og delingsøkonomi

skrevet av Veronica Hjelseth for smp.no

– Vi hadde lyst å bli bedre på ski og dra på jakt, men savnet en enkel måte å komme i kontakt med noen som kunne hjelpe oss med dette, sier gründer Hans-Peter Sperre. Da begynte de å studere modeller som delingsøkonomi.. 

Dette ble starten på Biaton…

Dette ble starten på Biaton, en app og internettside som fungerer som et handelssted for tjenester og freelancere. Målet er å samle tjenester som gjør at enkeltmannsforetak eller enkeltstående personer har muligheten til å markedsføre seg på like premisser som større foretak.

– Plattformen er tiltenkt mange ulike fagfelt. Vi ser på helse og velvære, småjobber, tur- og jaktguider samt leksehjelp som de største og viktigste. Nå kan ungdommen tilby småjobber i nabolaget sitt og på den måten skaffe seg en inntekt, forklarer Sperre og legger til at appen tar seg av betaling, utbetaling og bilag ved behov.

Nyflyttet til Oslo

Sperre grunnla Biaton sammen med kompisen, Harald Greiff, etter selv å ha opplevd et behov for konseptet.

– Vi trengte teknikkhjelp til ski og ønsket å dra på jakt som nyflyttet til Oslo, men var frustrert over at det var dyrt å delta på aktiviteter og at man måtte melde seg på langt fram i tid. Vi tenkte at det må vel finnes mange mennesker rundt omkring som kunne ha lært oss dette, og ikke bare store, profesjonelle firma, sier Sperre.

Slik begynte ballen å rulle, og kompisene kom opp med en idé inspirert av AirBnb. I dag står de klar med et fullverdig konsept, som er klart til lansering i januar, etter en vellykket testperiode i høst.

Gjør tjenester billigere og mer tilgjengelige

Biaton skal utvide dagens tjenestemarked ved at både profesjonelle aktører og enkeltpersoner kan tilby tjenester i ulike prisklasser på samme arena.

Det blir dermed enklere både for forbrukeren og tilbyderne, som kan være alt fra hundepass og veteranbilutleie, til guidede toppturer, treningsveiledning og freelance skrivearbeid.

– En kartfunksjon hjelper deg til å enkelt finne ut hvilke tjenester som tilbys i området du befinner deg i. Ved å tilby kortreiste tjenester blir det både billigere og man har muligheten til å støtte lokale.

– En kartfunksjon hjelper deg til å enkelt finne ut hvilke tjenester som tilbys i området du befinner deg i. Ved å tilby kortreiste tjenester blir det både billigere og man har muligheten til å støtte lokale.

(source: smp.no)