Tempraturen synker og håret blir tørt og flisete

Slik unngår du tørt og skadet hår i vinter

Det er ingen hemmelighet at klimaet påvirker håret vårt. Kulde og tørr luft er hard kost for manken, men du kan fortsatt ta grep selv og sørge for at håret holder seg friskt og livlig gjennom hele vinteren.

Om vinteren blir håret ofte statisk og tørt som en følge av temperaturfall samt tørrere og kaldere luft. For å unngå at det blir tørt og skadet burde du bruke gode produkter som tilfører håret pleie, fuktighet og beskyttelse.

 

Lav fuktighet i luften

På grunn av mangel på fuktighet i luften, er det veldig mange som opplever tørr og irritert hodebunn, i tillegg til flatt og livløst hår. For å unngå dette, er det vesentlig at du daglig bruker gode produkter med fuktighet.

Det finnes mange gode og kurerende produkter på markedet. Det kan være smart å investere i gode produkter i vinterhalvåret som beskytter håret og gjør det rustet til å tåle kulde.

Finn hva som passer deg; håroljer, leave in-kremer eller balsamspray. Uansett er det viktig å tilføre håret god pleie gjennom riktig sjampo, balsam og hårkurer. Ønsker du noen råd så kan du chatte med en frisør her.

Hårkur: Hvor ofte skal man gjøre dette? 

Statisk hår er noe vi alle har opplevd, og spesielt på kalde vinterdager når vi drar av og på luer og beveger oss mellom varm inneluft og iskald vinterdag ute.

– For og få bukt på statisk hår anbefaler jeg å bruke gode hårkurer – gjerne over tid. Det vil si at du lar kuren sitte i håret i 30 minutter etter hårvask,

Når du skal bruke hårkur, akkurat som når du skal bruke balsam, er det viktig at du får klemt mest mulig av vannet ut av håret, slik at kuren får trengt skikkelig inn og ikke blir «vannet ut».

Ekstra kalde dager: vi anbefaler å benytte seg av leave-in balsam på de dagene det er ekstra kaldt og tørt. Dette lar fuktigheten sitte i håret gjennom dagen, pluss at det gir et beskyttende hinne i håret som holder kulda ute.

– Når det er skikkelig kaldt ute får man en slags «tæle» i håret fordi kulda «sprenger» fuktigheten ut av håret, akkurat som i bakken på vintern.

Ikke børst for hardt

Et annet godt råd for å unngå tørt og brusete vinterhår er å ikke dusje i altfor varmt vann. Varmt vann stripper hodebunnen for det tynne oljelaget som beskytter den.

Skru ned temperaturen fra hett til litt over lunkent.

Du bør også være varsom når du børster håret. Hår som er tørt er mer sårbart, så ikke børst med for harde og raske tak på tørt vinterhår. Pass også på å bruke produkter som gjør håret lettere å gre. Invester i en hårbørste med litt mykere tagger for minst mulig slitasje.

 

Se oversikten over profesjonelle frisører i nærheten av deg her