Jaktopplevelser på Biaton

Økt skuddsjanse med lokalkjente jaktguider
Noe av det vanskeligste på jakt er å vite hvor i terrenget dyrene holder til ut i fra værforhold og tid på året. Alle jaktterreng har sine “gromplasser” hvor man nesten alltid får en skuddsjanse, men å vite hvor disse er krever lokalkunnskap og erfaring. Alle jaktguidene på Biaton er lokalkjente, erfarne jegere som lever for jakt. Med en lokal jaktguide med deg i skogen vil hele jakten foregå på gromplassene i terrenget fra første skritt.

 

Hvilke type jaktopplevelser tilbyr vi? 

En styrke hos oss, er bredden innenfor jaktopplevelser, som gjør at vi kan tilby en rekke ulike jaktturer i forskjellige prisklasser og varighet. Vi kan tilby alt fra dagsturer til 5 dagers turer med all inclusive i store private terreng hvor du og din gruppe har hele jaktterrenget for dere selv sammen med guiden.  Vi dekker alle de vanlige jaktformene innen både små og storvilt, og har terrenger spredt over store deler av Norge.

Nederst på siden kan du lese om to jakthistorier fra Biaton (Reinsjakt og Skogsfugljakt)

Se film av noen få jaktopplevelser fra Biaton 

 

 

 

 

Les hvordan det gikk da Martin var med jaktguide Laje 

“Billy har stand 127 meter oppi lia, og her sitter det alltid tiur. Er du klar?” Jaktguide Laje har med seg Martin i sitt private jaktterreng i Telemark, et jaktterreng med svært god skogsfuglbestand. Martin kjenner pulsen helt ut i fingertuppa, kaster sekken for å være så fokusert som mulig og klemmer hardt rundt forskjeftet på hagla “jeg er klar”.

Etter noen minutter med høy puls og gange oppover den bratte lia dekket av gammelskog, ser de jakthunden Billy står i spikerstand. “Ikke stopp å gå, hold et rolig tempo mot Billy nå, snart slipper det seg en tiur ut og han kommer til å fly fort nedover lia, da må du skyte fort” sier Laje rolig til Martin. 

Når Martin er 5 meter fra Billy braker det løs, men hvor fxxx er tiuren?. En skygge går fort over hodet på Martin. Tiuren satt i treet like fremfor Billy. Med en 180 graders helomvending har Martin klar sikt til tiuren som fyker nedover lia rett foran han. Skuddet går og et tydelig treff som sender tiuren i en spinn i lufta og et brak i lyngen. Martin har felt sin første tiur. 

 

 

 

Les hvordan det gikk da Martin var med jaktguide Olav på Reinsjakt i hans private terreng

Før sola har bikket over fjelltoppene er det futt i kaffekjelen inne i jakthytta til Olav. Jakthytta står høyt oppe i fjellet i det private terrenget, hvor man lader rifla i det man går ut døra, for da starter jakten! 

Mens de sniker seg oppover fjellet øker pulsen til Martin, følelsen er god og Olav har fortalt at han har sett mye rein i terrenget den siste uka. Over første fjelltopp åpner det seg et flatt område, ingen rein, kun vegetasjon og steinkoller. Eller vent nå litt, beveger den steinkollen seg? Nei, det er faktisk en reinsflokk, stående tett i tett. Liggende bak en stein forteller Olav hva de nå skal gjøre. Gå tilbake, snike 100 meter østover, deretter komme seg i en sikker skuddposisjon i høyden. 20 minutter senere er kinnet plassert på kolben og flokken er i trådkorset, nå er det bare å vente. Før pulsen har rukket å senke seg, er det tre dyr som står perfekt til, bredsiden mot, vekk fra flokken, og sikker bakgrunn på 150 meters hold. “Skyt når du er klar” sier Olav, med en rolig og behersket stemme. Skuddet går, flokken løper, og en flott villreinsbukk har tatt sine siste steg i det spektakulære fjellterrenget.