Beverjakt – vårens vakreste eventyr!

Se filmen fra beverjakten 2020!

For mange jegere blir våren en rolig periode når det kommer til jakt. Har du ikke prøvd beverjakt før, kan vi anbefale å teste det ut. En spennende jaktform som både krever godt forarbeid, gode skyte og snikeegenskaper. Ikke minst er det en utrolig flott periode å være ute i naturen.

Når bør du jakte bever?

Sesongen varer ut April de fleste steder i landet (noen plasser til midten av Mai). Den beste tiden å jakte bever på, er når isen går om våren. Det vil derfor være lokale forskjeller på når dette jakteventyret starter her til lands. Jo senere på sessongen, jo lengre har du skytelys, det er også en vesentlig faktor som gjør at de fleste planlegger jakten litt sent på sesongen selv om isen er gått.
Man sier derfor at April er hovedmåneden for beverjakt, men mange steder i Norge er ikke isen et hinder, og beverjakten er i full gang med lange lyse dager allerede i mars!

Hvor og hvordan bør du jakte bever?

Man posterer som oftest ved innsjøer og elveløp, og da i nærheten av beverens hytte (der de bor) oppover langs elveløpet. En vesentlig faktor for å lykkes, er forarbeid. Vilkårlig beverjakt på nytt og ukjent terreng er ingen god ide. Man bør jakte sammen med lokalkjente jegere som vet hvor beverene oppholder seg og beveger seg i terrenget, det er kritisk å vite for å lykkes. Har man selv sett seg ut et terreng og er ute i god tid, kan man såklart bruke tid selv på å rekognosere. Husk kikkert!

Våre anbefalte beverjakt-opplevelser: 

Hos oss finner du 2 svært gode beverjakt-opplevelser. Det ene er fra filmen vår, som da er i Telemark hos Laje i hans private terreng. Det andre er i Siljan, en kort kjøretur fra Oslo i privat terreng hos jaktguide Alejandro. Begge beverjaktene er 2 dagers opplevelser for 2 personer. Så her kan du ta med deg en jaktkompis uten noen ekstra kostnad, og bli guidet i over 2 dager på denne spennende jakten!

Beverjakt i Siljan (2 dager – 2 personer)

Les mer her

Annkomst fredag kveld (rett på jakt) og avreise søndag etter formiddagsøkten. Jeg tar dere med der jeg på forhånd har oberservert beverene i området her. Vi kommer til å kombinere snikjakt og postering, og i all hovedsak jakte både morgen og kveld, med en lengre pause midt på dagen. Prisen dekker hele jakthelgen for 2 personer, både jaktguiding og overnatting. Det som kommer utenom er mat som dere selv må stå for. Totalpris: 5 850 kr

Ledige datoer:  De fleste helger i Mars, samt hele april (det betyr man kan ta 3 ukerdager i april om ønskelig).

Ønsker du kun en ettermiddagsøkt på beverjakt? 
Alejandro tilbyr også enkle ettermiddagsøkter her

 

Beverjakt i Telemark (2 dager – 2 personer)

Les mer her

Annkomst fredag kveld (rett på jakt) og avreise søndag etter formiddagsøkten. Se filmen for å få et inntrykk av meg og jaktterrenget mitt.  Vi legger opp jakten ettersom hvilke forhold vi har når dere er her. Smyging og postering vil være hovedtaktikken.  Prisen dekker hele jakthelgen for 2 personer, både jaktguiding og overnatting. Det som kommer utenom er mat som dere selv må stå for. Totalpris: 6 450 kr

Ledige datoer:  De siste 2 helgene i April.

 

 

 

 

Noe du lurer på?

Send oss en melding via chatten her nede til høyre på nettsiden.