Duejakt på Sætre

Kamuflasjenett, lokkeduer, ammunisjon og kaffe er klargjort av jaktguide Tommy, men værvarselet melder store mengder nedbør. Det spøker for morgendagens duejakt. Vil det klarne opp? Vil det bli noe duetrekk i det hele tatt?

 

Klokken halv 6 på morgenen ringer jaktguide Tommy oss og forteller at været er imot oss, og at han ikke kan love at det kommer noe duer i det hele tatt. Men, Tommy har lang erfaring med duejakt og forteller oss at duene alltid kommer frem når været går fra regn til sol, noe som det er en sjanse for idag. Vi var aldri i tvil, vi prøver!

Etter snaue 50 minutter med bil fra Oslo ankommer vi Sætre, hvor jaktguide Tommy Nielsen holder til. Mens vi venter på at regnet skal gi seg, forteller Tommy oss om de ulike jaktformene han har tilgang til på Sætre. Kort sagt, det hadde gått raskere og fortelle oss hva han ikke har tilgang til. Tommy er en dreven jeger, som stort sett har med seg kunder på jakt hver dag. Men idag er det vi som er de heldige, og endelig letter været. Vi setter kurs mot en åker Tommy har skutt mye duer på.

 

Ut på post

Vi lister oss frem gjennom skogen og kommer frem til en liten utstikker på åkerkanten. Her settes kamonettet opp og patronene i hagla. Da er vi klare for duene. 300 meter foran oss sitter det en flokk med rundt 200 duer. Tommy forteller oss at de ikke er så viktige, det vi skal se etter, er små flokker på 2-4 duer som kommer fra alle slags kanter, og de kommer fort!

 

Det er liten tvil om at Tommy vet hva han snakker om, bare få sekunder senere hvisker Tommy “sett deg ned bak nettet, her kommer det en due”. Gjennom nettet ser vi duen flyr rett mot oss. Pulsen stiger, grepet rundt hagle strammes og pekefingeren hviler på sikringen. “nå!” roper Tommy. Vi spretter opp, trykker kolben i skuldra, sikter og fyrer av. Første duen er felt.

Like spennende hver gang

Utover dagen fortsetter det akkurat som Tommy har spådd. Små flokker på 2-4 duer kommer inn mot oss. Begge to får skutt flere duer utover morgentrekket, hver situasjon like spennende og pulsen alltid like høy. Tommy har med hagla, men prioriterer oss. Vi skjønner fort at Tommy kan å skyte…for det er først når vi har bommet at han tar frem hagla og plukker ned duene på første skudd, på dobbelt så langt hold som oss. Tommy smiler lurt, “jeg har skutt en del duer”.

 

Etter en times jakt er dagens korte morgentrekk over og foran oss ligger det 11 duer. Om det ikke hadde regnet på morgenkvisten, hadde vi hatt 3 timer mer jakt og sikkert 30 duer mer sier Tommy. Vi estimerer det samme, men kanskje nærmere 60 duer om Tommy hadde skutt i stedet for oss.

 

Mens vi rusler tilbake til bilen gir Tommy oss tips på hvordan vi bør tilberede duene. Med telefonene i hånda skribler vi ned oppskriften og gleder oss til å prøve. På bilturen tilbake snakker vi om hvor utrolig det faktisk er at kun 50 minutter fra Oslo`s pulserende byliv, ligger Sætre, et eldorado av dyreliv og en jaktguide som lever for å gi andre jaktopplevelser de sent vil glemme.  

 

Kvelden kommer og vi nyter en middag av de bedre. Vi gleder oss allerede til neste tur.

 

Har du lyst på en jaktopplevelse du sent vil glemme?

Bare en snau time fra Oslo så anbefaler vi og mange andre Tommy på det sterkeste. Tommy er både en svært hyggelig kar og en dreven jeger og guide. Vi anbefaler å være tidlig ute med bookingen, for Tommy er en av de mest populære jaktguide på Biaton.

 

Her er de ulike jakttjenestene Tommy tilbyr:

Duejakt: Nettside, Trykk her   App, trykk her

Småviltjakt: Nettside, Trykk her   App, trykk her

 

 


Se alle jaktturene på Biaton her