Fant forretningspartneren på BI

Hans-Peter Sperre og Harald Greiff er tidligere studiekompiser fra campus Trondheim. De har de siste året startet opp Biaton – en digital plattform som gjør det enkelt å tilby tjenester.

Plattformen er tiltenkt mange forskjellige fagfelt. Vi ser på leksehjelp, helse og velvære, småjobber, tur- og jaktguider som de største og viktigste. Det er en økende utfordring for ungdom å skaffe seg deltidsjobber. Nå kan ungdom tilby småjobber i sitt nabolag og på den måten enkelt skaffe seg en inntekt. Plattformen tar seg av betaling, utbetaling og bilag dersom det er et behov, uten at man må tenke på kompliserte regnskap og andre ting.

Harald Greiff har en bachelor i markedsføringsledelse og jobber til daglig som Produktsjef i Orkla, og Hans-Peter Sperre, som tok en bachelor i økonomi og administrasjon, er Business Controller i Raise Gruppen. Etter de er ferdig på jobb møtes de på Biaton-kontoret og blir sittende utover kvelden.

Hvordan kom dere opp med ideen?

– Vi begynte å drodle på ideen når vi gikk på BI i Trondheim. Det var en generell frustrasjon over hvor dyrt det var å delta på ulike tjenester. Da vi begge var ny-flyttet til Oslo hadde vi lyst til komme oss ut på jakttur, og vi ville blir bedre på langrenn. Det var sinnsykt dyrt, og ikke minst, vi måtte melde oss på bestemte datoer langt frem i tid, som ikke passet. Da tenkte vi… det må da finnes tusenvis av mennesker rundt omkring som kunne lært oss dette? Vi trenger ikke et proft firma for å få litt hjelp på skøyteteknikken, og det finnes garantert mange som går på jakt hver helg som vi kunne kastet oss med for en liten penge? Dette kan vi fikse!

For en dyktig student og pedagog kan privattimer med undervisning være en inntektskilde i studietiden.

Det er så mye flinke folk rundt omkring – men det finnes ingen enkel måte å få tak i disse.

Hvis du har en nisje, en hobby eller interesse, og kunne tenke deg å tjene penger på den, så er det høye kostnader involvert i å skaffe kunder, ta betalt, drive markedsføring. Det er vanskelig å drive forretning i liten skala. Det er disse ressursene vi ønsker å aktivere.

– Det er mulig for alle typer tjenester å registrere seg, men vi følger med for å bistå alle for å fremstå på en mest mulig profesjonell og attraktiv måte. Allerede kan man finne et variert tilbud av ulike tjenester ute på plattformen. Alt fra hundepass og veteranbilutleie, til guidede toppturer, treningsveiledning og freelance skrivearbeid tilbys. Ved hjelp av en kartfunksjon, ikke så ulik den du finner hos AirBnB, kan du raskt orientere deg, og finne ut hvilke tjenester som finnes i området der du befinner deg.

Hva er målet med Biaton?

– Endre det norske tjenestemarkedet

– Utvide dagens tjenestemarked, ved at man både har profesjonelle aktører på et høyere prisnivå, men også et mer personlig (person til person) tjenestemarked, hvor du kan finne flinke mennesker som kan tilby tjenester som proffe ikke kan, samt akkurat det proffe kan, bare billigere.

– Gjøre tjenester mer tilgjengelig og billigere

(source: bi.no)