Hundrevis av jegere har registrert seg på denne jaktplattformen

Kommende høst blir en spesielt spennende jaktperiode for mange norske jegere. Mange lokale, engasjerte jegere som har valgt å legge ut jakttjenester på den nye norske jaktplattformen Biaton.

Bilde: Mats Thorsvik

I løpet av sommeren har mange jegere registrert seg på Biaton. De ønsker å dele sin kunnskap, vise frem sine jaktområder til nysgjerrige tilreisende, bygge nettverk og muligheten for å tjene penger på jakt. Flere jegere registrerer seg hver dag og det spretter opp nye tjenester i hele landet. I dag kan man finne guider som tilbyr alle mulige typer jakt: skogsfugl, rype, rådyr og bukkejakt, sel, bever, sporsnøjakt på mår, hjort, elg, and og duer, forskjellige jakttyper med og uten hunder, for å nevne noen!

Se utvalget av tjenester: Trykk her

Hold inne ctrl for å zoome på kartet

700 søknader på 1 uke

– Vi hadde jobbet med innsikt i markedet og så helt klare muligheter her, men vi var ikke forberedt på responsen vi fikk. Første uken vi utlyste muligheten for å tjene penger på jakt fikk vi inn over 700 søknader, sier gründer Harald Greiff og ler mens han rister på hodet.

– Responsen var helt utrolig og vi sleit litt med å svare alle raskt nok. Gjennom sommeren har vi snakket med og møtt mange engasjerte jegere, det er bare utrolig artig!

Hvorfor?

– Ideen oppsto først og fremst når vi flyttet til Oslo for å jobbe, sier Greiff. Til tross for å ha jaktet i mange år ble vi fort usikker på hvor det var bra å gå og hvor i terrenget vi kunne finne vilt. Da tenkte vi at her må jo det være mange flinke lokale jegere som kunne vist oss litt rundt.

4 bruksområder:

  1. Praktisk opplæring av nye jegere: Halvparten av personer som tar jegerprøven får aldri prøvd jakt, de vet rett og slett ikke hvor de skal begynne. De har ikke vokst opp en familie med jegere eller de har ikke nære venner som kan vise dem.
  2. Prøv nytt terreng: Erfarne jegere vegrer seg for å prøve nye jaktområder, for de vet ikke hvor de skal gå. Nå blir det enkelt og billig med Biaton.
  3. Prøv nye jaktformer: Jakt er utrolig allsidig og det finnes mange forskjellige og spennende jaktformer. Biaton skal gjøre det enkelt å prøve nye ting, kanskje oppdager du noe nytt som du blir helt hekta på?
  4. De ekstra fine jaktturene: Vi har også flere tjenester liggende ute på plattformen som er litt mer “high end”. Gjerne jaktturer med hytte i terreng på ekstra flotte områder. Vi ønsker å ha hele spekteret av tjenester på plattformen.

Så hva er egentlig Biaton?

Biaton er en plattform som gjør det enkelt for privatpersoner å kjøpe og selge tjenester. Plattformen ble lansert vinteren 2018 og vokser raskt. Tanken med plattformen er å fjerne hindre som gjør det enkelt å nå all den kunnskapen som finnes rundt i landet. Nå satser vi på jakt og toppturguiding, men der finnes også flere spennende marked som vi jobber med, sier Greiff.

Lurer du på hvordan plattformen fungerer? Chat med oss eller send oss spørsmål på kundeservice@biaton.no