Topp 4 lokasjoner for topptur i Norge

Frikjøring og toppturer har blitt mer og mer populært i vinternasjonen Norge. Det er kanskje ikke så rart når vi har tilgang på noen av de mest spektakulære fjellene i Europa. Fjellene er ville, varierte og vakre. God infrastruktur gjør det enkelt å komme seg rundt fra lokasjon til lokasjon og det er uendelig med flotte turer. Vi ønsker å trekke frem noen områder som bør oppleves om man er glad i toppturer!

Sogn & Fjordane, Leirdal – «Powder valley»

Fra Leirdal har du tilgang på flere kjent turer, kanskje den mest kjente er Storebjørn, men det som er spesielt med Leirdal er de gode og stabile snøforholdene. Kanskje det beste stedet i Norge om du ønsker å cruise i pudder. Dette bildet fra en av våre guider i området beskriver kanskje best hva vi mener:

Caption: «The POW just arrived in the valley»

The POW just arrived. Photo: Tim Maarten Risen (@timmriesen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se turer i Sogn&fjordane her

Se oversikt over lokale guider i området

 

 


Møre & Romsdal – «Sunnmørsalpene»

De majestetsiske alpinfjellene på Sunnmøre, et mylder av fjelltopper som stiger opp av dype fjorder og helt opp i 1700 m.o.h. Kombinasjonen av uendelige muligheter og utsikt til vakre fjorder har gjort Sunnmørsalpene kjent i hele verden. Sunnmørsalpene er lett tilgjengelig fra Ålesund vest i Norge og ønsker man å bo enda nærmere fjellene er det Volda, Ørsta, Stranda og Sykkylven som gjelder. I sunnmørsalpene finner du turer som passer for nybegynnere og helt opp til de tøffeste turene, vel og merke, er du ikke veldig godt kjent både med snøforhold og tur anbefaler vi deg å oppsøke en lokal guide!

Se turer i Sunnmørsalpene her

Se oversikt over lokale guider i området


Lofoten – Topptur med utsikt

Fjellene i Lofoten representerer noe av det mest eksotiske Norge har og by på. Lofoten er kjent for sin distinkte natur med dramatiske fjell og fjelltopper, åpent hav og små beskyttet havner, hvite strender og uberørt natur. De fleste turene byr på mellom 700 -1000 høydemeter nedkjøring, og avsluttes ofte helt nede i fjæra! Toppturer i Lofoten gir deg også muligheten til å oppleve det fantastiske spillet av Nordlys! Må rett og slett oppleves!

Lofoten by Steffen Fossebakk (instagram: @seffis)

 

Se turer i Lofoten her

Se oversikt over lokale guider i området

 


Tromsø – Lyngen

Lyngen ligger inne i den arktiske sirkelen og tilbyr noe av det mest varierte tilbudet av natur. Renner, store åpne flater, fjellrygger og isbreer, samt gode muligheter for skogkjøring på de mer utfordrene dagene når været ikke spiller på lag. Høysesongen er fra midten av mars til midten av april. Dagene er lengre og det er god sjanse for å finne fin snø i denne perioden. Mai tilbyr noe unikt, da har man nesten sol hele døgnet og man kan stå på ski under midtnattsolen.

Se turer  i området rundt Tromsø her

Se oversikt over lokale guider i området